Onderzoek: Bitcoin is gecorreleerd met de Amerikaanse aandelenmarkt

De prijs van de bitcoin hangt weer nauw samen met de dynamiek van de Amerikaanse beurs. Angst voor een mogelijke verslechtering van de situatie met het coronavirus kan de aandelen en daarmee de crypto-markt doen wegtrekken. Dit staat in het rapport van Arcane Research.

Deskundigen zeggen dat de beurs de laatste tijd problemen ondervindt door de steeds terugkerende zorgen over COVID-19. Deze woensdag is de ergste dag voor de beurs geworden in de afgelopen meer dan twee weken.

Het bedrijf merkte op dat door de toename van het aantal gevallen van coronavirusbesmetting in de Verenigde Staten, het economisch herstel kan worden vertraagd. De onzekerheid wordt ook aangegeven door de hoogste VIX-indexwaarden sinds twee maanden.

Arcane Research benadrukt dat beleggers hier aandacht aan moeten besteden, omdat een nieuwe ronde van zorgen op de beurs gemakkelijk kan worden overgezet naar Bitcoin Revolution.

Tot nu toe blijft de crypto angst en hebzucht index in de neutrale zone.

In het kader van de technische analyse benadrukken analisten het belang van het niveau van $9.200, dat de prijs moet overwinnen om terug te keren naar de kaap van $10.000.

In het geval van een mislukking en een verhoogde druk, loopt de prijs het risico om terug te rollen naar de $8000 gebied.