Denna „Bitcoin-bank“ vill erbjuda en börsintroduktion på £ 40 miljoner i London

Ett Londonbaserat Bitcoin-plånboksföretag överväger enligt uppgift en offentlig notering i Storbritannien under de kommande månaderna, enligt det brittiska nyhetsmediet Telegraph.

Bitcoin-appen planerar att offentliggöras
Veckor efter att en ny Bitcoin-börshandlad fond (ETF) godkändes för handel i Europa planerar ett Bitcoin-centrerat företag ett eget offentligt erbjudande.

Mode Banking, baserat i London och tillhandahåller bankstöd för brittiska pund, amerikanska dollar och Bitcoin, är enligt uppgift i samtal med tillsynsmyndigheter för att registrera en notering på £ 40 miljoner på de brittiska aktiemarknaderna.

Det ser också ut att skaffa 7,5 miljoner pund (9,87 miljoner dollar) från investerare före flotationen, säger rapporten. Företaget hade samlat in fyra miljoner pund (5,26 miljoner dollar) från tidigare investerare i en privat runda.
Plattformen är tillgänglig för användare globalt, utom i USA. Ett Mode-konto kan öppnas på mindre än 60 sekunder, med Know Your Customer-kraven slutförda på mindre än två minuter genom AI-aktiverad identitetsverifieringsteknik. När användare väl har godkänts tar det några sekunder att sätta in GBP via banköverföring och köpa Bitcoin.

Mode sa att lanseringen kom efter en enorm efterfrågan på digitala valutor bland allmänheten, och forskning föreslog att de flesta kryptoanvändare var „missnöjda“ med de typer av plattformar och tjänster som erbjuds.

Vid den tiden citerade företaget en oberoende undersökning som visade att över 42% av de personer som för närvarande äger Bitcoin planerar att köpa mer, medan 51% av de tillfrågade indikerar att de snart kan köpa Bitcoin. Bara en liten del av de tillfrågade, cirka 7%, sa att de inte har för avsikt att för närvarande köpa den digitala tillgången enligt forskningen.

BitGo för att fungera som Bitcoins förvaringsinstitut

Under tiden kommer alla kundtillgångar i Mode att förvaras hos depotleverantören BitGo, som i sig själv har en försäkringsskydd för upp till 100 miljoner dollar genom Lloyds of London.

BitGo förser institutionella kunder med säkerhets-, depå- och likviditetslösningar. BitGo bearbetar över 20% av alla globala Bitcoin-transaktioner och företagets kundbas spänner över mer än 50 länder – inklusive några av världens största kryptovalutabörser.

En Bitcoin-app kan offentliggöras på London Stock Exchange. Bild: Rediff
Genom BitGo kommer Mode-användare att ha sina egna mycket säkra, individuella Bitcoin-konton med full tillgång dygnet runt till sina innehav. Tillgångar kommer att hållas kollektivt över kalla, varma och heta plånböcker.

Bakom Mode Banking står Jonathan Rowland, som tidigare grundade online-investeringsföretaget Jellyworks 2000, runt den tid då den ökända internetuppgången ägde rum.

Jellyworks noterades på Londonbörsen och steg till över 300 miljoner dollar den första dagen, innan hype gradvis drog ner och återförde aktien till 67 miljoner dollar. Företaget förvärvades senare av investeringsbanken Shore Capital för £ 60 miljoner 2002.