Iso-Britannia laatii stablecoin-asetuksia ja tutkii CBDC: tä

Iso-Britannia laatii stablecoin-asetuksia ja tutkii CBDC: tä

Yhdistynyt kuningaskunta on ilmoittanut tulevista lakiehdotuksia koskevista sääntelyehdotuksista ja jatkuvasta CBDC-tutkimuksesta.

Ison-Britannian valtiovarainministeriö on paljastanut, että se valmistelee ehdotuksia yksityisten vakiomallien sääntelemiseksi ja tutkii myös keskuspankin digitaalisia valuuttoja tai CBDC: itä vaihtoehtona käteiselle.

9. marraskuuta julkaistussa ilmoituksessa Ison-Britannian valtiovarainministeri Rishi Sunak pani merkille tulevat sääntelyehdotukset Bitcoin Bank muiden maan rahoituspalvelualan tavoitteiden ohella – mukaan lukien Yhdistyneen kuningaskunnan listausjärjestelmän tarkastelu ja tuki vihreälle rahoitukselle.

„Uudet tekniikat, kuten kiinteät metallirahat – yksityisesti liikkeeseen lasketut digitaaliset valuutat – voivat muuttaa tapaa, jolla ihmiset varastoivat ja vaihtavat rahaa, maksamalla halvemmalla ja nopeammin.“

Uutiset ilmestyvät viikon päättäväisten neuvottelujen keskellä Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan unionin välillä Brexitin jälkeisestä kauppasopimuksesta. Kansleri Sunak sanoi toivovansa, että Ison-Britannian rahoituspalvelusektori johtaa „globaalia keskustelua uusista tekniikoista, kuten kiinteät rahat ja keskuspankin digitaaliset valuutat“:

„Aloitamme uuden luvun rahoituspalvelujen historiassa ja uudistamme Ison-Britannian asemaa maailman merkittävimpänä finanssikeskuksena. […] Suunnitelmissamme varmistetaan, että Yhdistynyt kuningaskunta etenee avoimina, houkuttelevina ja hyvin säänneltyinä markkinoina. „

Vaikka yksityiskohtia on niukasti, ilmoituksessa todetaan, että suuntaviivaluonnoksessa vaaditaan, että stablecoin-aloitteet noudattavat samoja vähimmäisvaatimuksia kuin muilla maksutavoilla toimivat yhteisöt.

Asiakirja paljastaa myös, että sekä Englannin keskuspankki että valtiovarainministeriö tutkivat parhaillaan CBDC

tä, ja kansleri on tyytyväinen molempien osastojen työhön „voivatko keskuspankit laskea liikkeeseen omia digitaalisia valuuttojaan käteisvarojen täydennyksenä“.

Vakaiden rahakkeiden sääntelyvaikutuksista tuli tärkeä huolenaihe sen jälkeen, kun Facebook ilmoitti suunnitelmastaan ​​käynnistää digitaalinen valuutta Vaaka kesäkuussa 2019.

Siitä lähtien eurooppalaiset lainsäätäjät ovat johdonmukaisesti vaatineet tiukkojen ja selkeiden sääntelyohjeiden kehittämistä ennen kuin yksityiset vakiomallit sallivat juurtua lainkäyttöalueellaan korostaen rahapolitiikan suvereniteettiin ja kuluttajansuojaan liittyviä huolenaiheita.

Sitä vastoin Ison-Britannian valtiovarainministerin kansleri näyttää olevan arvioinut paljon tasokkaammin kasvavaa stablecoin-sektoria ja todennut, että vakaat merkkialoitteet kohtaavat saman valvonnan kuin nykyiset maksuyritykset.

Julkaisemme kuulemisen varmistaaksemme, että uudet yksityisesti liikkeeseen lasketut valuutat, vakiomallit, täyttävät muilta maksutavoilta vaadittavat korkeat vaatimukset.

Ja @bankofengland & Treasury harkitsevat, voivatko keskuspankit laskea liikkeeseen omia digitaalisia valuuttojaan käteisen täydennyksenä. pic.twitter.com/k5hbVT8R5X
– Rishi Sunak (@RishiSunak) 9. marraskuuta 2020