Raoul Pal: Huidige Bitcoin Bull Run ‚Gigantically Different‘ Vanaf 2017 Rally

Eerder deze week legde voormalig Goldman Sachs executive Raoul Pal tijdens een interview met cryptoanalist Lark Davis uit waarom de Bitcoin-stierenloop van dit jaar heel anders is dan de rally die we in 2017 hebben meegemaakt.

Voorafgaand aan de oprichting van de macro economische en investeringsstrategie onderzoeksdienst Global Macro Investor (GMI) in 2005, was Pal mede-beheerder van het GLG Global Macro Fund in Londen voor het wereldwijde vermogensbeheerbedrijf GLG Partners (dat nu „Man GLG“ wordt genoemd). Daarvoor werkte Pal bij Goldman Sachs, waar hij de Europese hedgefondsverkopen in aandelen en aandelenderivaten mede beheerde. Momenteel is hij de CEO van het financiële en zakelijke videokanaal Real Vision, dat hij in 2014 mede heeft opgericht.

In het april 2020 nummer van de GMI nieuwsbrief legde Pal uit waarom hij gelooft dat Bitcoin Code dat hij „de toekomst“ noemt, op een dag een waardering van $10 biljoen zou kunnen hebben. In dat nummer zei Pal dat het idee van een taxatie van 10 biljoen dollar voor Bitcoin niet zo gek is:

„Het is tenslotte niet alleen maar een valuta of zelfs een winkel van waarde. Het is een heel vertrouwd, geverifieerd, veilig financieel en boekhoudkundig systeem van digitale waarde dat nooit buiten het cryptografische algoritme kan worden gecreëerd…

„Het is niets minder dan de toekomst van ons hele ruilsysteem, en van het geld zelf en het platform waarop het werkt.“

Hier is wat Pal Davis vertelde over de huidige Bitcoin stierenloop die de prijs tot bijna 25.000 dollar heeft gebracht:

„Ik denk dat [het] gigantisch anders is. Ten eerste, kijk naar de versnelling van deze post-halving versus de vorige. Het is sneller, wat [is iets] niemand van ons verwachtte… we verwachtten allemaal dat de helling minder zou zijn… tot nu toe niet waar… Dus dat is interessant voor mij.

„Ook de structuur van de markt voordien was retailbeleggers. Nu, hier hebben we instellingen. Sommigen van hen zullen kopen en houden, maar als je hedgefondsen binnenhaalt, zul je nieuw aanbod op de markt brengen omdat ze het meer verhandelen, en ze zullen het in grote omvang verhandelen. Dus, ze verkopen wat, kopen het terug, verkopen wat, je weet wel, krijgen kort … dat is een andere structuur dan wij gewend waren. Wat dat doet is het verlagen van de volatiliteit van Bitcoin in de loop van de tijd, zodat de textuur en het gevoel van Bitcoin in de loop van de tijd anders zal zijn.

„De volgende cyclus zullen de rendementen aanzienlijk lager zijn in termen van procentuele rendementen. Deze, ik heb een voorgevoel dat dit groter zal zijn dan iemand zich kan voorstellen… Wat ik wel weet is dat wanneer je een olifant in bad dwingt, de dingen goed zullen veranderen, en dat is wat we hier doen. We hebben geen voorraad en er komt een soort industriële stofzuiger van Bitcoin binnen, dat is de institutionele ruimte, maar het zal het structureel veranderen.“