Vitalik Buterin skitserer de næste trin for Ethereum efter lanceringen af Beacon Chain

Meget af arbejdet udføres parallelt, hvilket betyder, at skalerbarhed er tættere, end det ser ud til.

Efter den vellykkede lancering af Ethereum 2.0 fase 0 – det første konkrete trin i opbygningen af ​​den næste iteration af protokollen – offentliggjorde Ethereums medstifter Vitalik Buterin en opdateret køreplan for, hvad der kommer næste gang for projektet.

Den nuværende udvikling af Ethereum 2.0 er generelt opdelt i faser. Fase 0 er barebones Beacon Chain, der muliggør staking, men har ingen effekt på applikationslaget. Fase 1 introducerer deling af data, hvilket øger lagringsfunktionerne uden direkte at påvirke applikationsydelsen. Endelig introducerer fase 2 fuldstændigt transaktionsdeling og muliggør de lovede tusindvis af transaktioner pr. Sekund gennemstrømning.

Buterin sagde i marts, at denne køreplanskabelon er en vision for de næste fem til ti år. Den opdaterede version er mere flydende og eliminerer udtryk som „fase 1“ og „fase 2“ helt. Definition af funktioner i hver fase er nu mere uafhængige af hinanden og inkorporerer arbejde udført for Ethereum 1.x.

Buterins køreplan omfatter alle Ethereum-udviklinger for at give et detaljeret overblik over, hvad der er næste for platformen, inklusive omtrentlige færdiggørelsesbjælker.

Nøglefunktioner i den næste store milepæl er overgangen til Ethereum 1.0 til proof-of-stake, introduktionen af ​​Eth2-lette klienter på Eth1 og datadeling – som alle tidligere var grupperet under fase 1 og 1.5. En vigtig ændring i den nuværende køreplan er erkendelsen af, at de tre trin stort set er uafhængige og kan arbejdes parallelt.

Derudover kan der opnås enorme skalerbarhedsforbedringer ved at udføre de sidstnævnte to funktioner, da de ville muliggøre hosting af opsamlinger i en splittet datastruktur. Rollups er en lag-to-teknologi, der aflader beregning uden for kæden, men garanterer dens korrekthed gennem bevis, der er gemt i kæden. På grund af dette øger dataharding enormt rollups ’spillerum og kan muliggøre mere end 10.000 TPS, så snart lette klienter og datadeling er introduceret.

Imidlertid er fremskridt med datafdeling og lette klienter stadig på eller under 50%, ifølge Buterin, i overensstemmelse med estimater om, at fase 1 vil tage mindst et år at bygge.

Fremskridt på statsløse kunder og Ethereum 1.x-initiativet er også på mindre end 50% ifølge diagrammet. Den kryptografiske teknologi til polynomiske forpligtelser – som Buterin tidligere sagde er nøglen til praktiske statsløse kunder – er også langt fra komplet. På samme måde arbejder du mod mange andre avancerede typer kryptografisk teknologi, og en forbedret virtuel maskine er stadig i sine tidlige stadier.

Efter offentliggørelse af køreplanen opfordrede Buterin til hurtigt at implementere EIP-1559, et forslag om at brænde størstedelen af ​​de transaktionsgebyrer, der blev opkrævet af protokollen, i stedet for at tilbyde dem til minearbejdere.